Bio


Ik ben geboren op 2 april 1986. Op mijn 8e verjaardag ben ik, zoals vele paardenmeisjes, begonnen met ponyrijden in het Bloso centrum te Waregem.


Op 12 jarige leeftijd heb ik mijn eerste pony gekregen en op 15 jarige leeftijd reed ik mijn eerste “echte” eventingwedstrijd met Roxy. Mijn “once in a lifetime horse”.


Een jaar later reed ik met hem mijn eerste internationale wedstrijd bij de juniors. Ik werd met hem 2e op het belgische kampioenschap (BK) bij de juniors in 2004 en 3e op het BK young riders in 2006. Samen met mijn paarden heb ik een aantal internationale successen gehad.

Opleiding


Na mijn middelbare studies heb ik farmaceutische wetenschappen gestudeerd. Hiervoor behaalde ik mijn diploma in 2009. Vanuit mijn passie voor paarden en interesse voor het wetenschappelijke heb ik mij altijd sterk geïnteresseerd over het veterinaire aspect van (sport)paarden.

Na mijn afstuderen knaagde het dat ik toch iets verder wilde studeren i.v.m. paarden. Vanuit het besef dat een paard niet altijd kan geholpen met alleen de klassieke veeartsenij ben ik het daaropvolgende academiejaar gestart bij ICREO (International College for Research on Equine Osteopathy).


Osteopathie was nog iets vaag voor mij, maar stilaan ben ik echt geboeid geraakt

door deze studie. In het 3e jaar heb ik een thesis geschreven over de osteopathische visie op het gebruik van “sportdranken” (elektrolyten) bij sportpaarden. In juni 2012 heb ik het ”diploma for animal osteopathy” behaald.


Op dit ogenblik combineer ik mijn baan in de apotheek met het starten van een eigen osteopathiepraktijk.